Tuinwebshop

TUINWEBSHOP


Na ruim 10.000 uur werken aan de "Tuin" webshop kan ik met trots mijn eigen "Tuin" webshop aan jullie presenteren.


Om tot dit resultaat te komen zijn er meer dan 140.000 foto's gemaakt.


Naast de foto's zijn er meer dan 1000 filmpjes gemaakt en verwerkt in de webshop.

Bij elk product een foto of meerdere foto's bij geplaatst, soms een filmpje en aangevuld met zo goed mogelijke omschrijvingen over het product.


Vooral bij de tuinplanten ook aangevuld met hoe je de plant moet verzorgen.


Is het af?

Nee nog lang niet, behalve dat het een tuinwebshop is, wil ik het ook zo inrichten dat het ook een naslagwerk is over hoe je om moet gaan met tuinen en hoe je het één en ander moet onderhouden.


Dus de omschrijvingen worden steeds uitgebreider gemaakt en er zullen ook steeds meer filmpjes en foto's worden bij geplaatst.


Ook wil ik gaan aantonen dat een tuin niet als split- en grindvlak of als tegel plein hoeft worden ingericht om het onderhoudsvriendelijk te maken (onder sfeertuinen komen een aantal groene onderhoudsvriendelijke tuinen te staan, waar ook weer onderhouds-vriendelijke producten aan gekoppeld worden).


Maar ook zitten er veel voorbeelden van tuinen in die gebruikt kunnen worden om een nieuwe tuin te gaan inrichten, dus je kunt er veel tuinideeën op doen.


Deze voorbeelden zijn te vinden onder het kopje Sfeertuinen!


Wat is er in de tuinwebshop te vinden?


Tuinplanten (meer dan 10.000 soorten), Vaste planten, appelbomen, perenbomen, bessen, Hortensia's, bomen, bamboes, klimplanten, leibomen, siergrassen, varens, enz.

Schuttingen, tuinhuizen, speeltoestellen, siertegels, klinkers, split, heidematten, tuinhaarden, tuinverlichting, hobbykassen, plantenbakken, tuinmeubelen, etc. etc.


>>> Direct naar de Tuinwebshop <<<

TUINPLANTEN

Tuinplanten


Beplanting in uw tuin?


Beplanting is het meest belangrijke onderdeel van uw tuin. Zonder planten is er geen sfeer, geen gevoel, geen leven. Uw keuzes zijn alles bepalend voor het beeld, maar bijvoorbeeld ook voor het onderhoud. Met de juiste planten stuurt u de tuin en de hoeveelheid werk in de richting die u maar wilt.


Maar het blijft lastig om een keuze te maken uit het grote assortiment tuinplanten. In onze webwinkel hebben we een aantal borderpakketten samengesteld om u een handje te helpen (>>> Lees meer)


Tevens zijn er ook borderpakketten samengesteld die erg fleurig zijn maar relatief weinig onderhoud vragen, de zo genaamde prairiemengsels (>>> Lees meer)


Bedenk dat u de tuin een groot gedeelte van het jaar van binnenuit beleeft. Dat heeft gevolgen voor de plaats van zomer- en winterbloeiers. Planten kiezen is ook een kwestie van durven en leren. Het kan altijd mooier en beter zelfs al uw favorieten aangeplant zijn.


Neem een kijkje  in onze tuinwebshop, hier kunt u meer dan 10.000 tuinplanten vinden (>>> Lees meer)

Tuinverlichting & Buitenverlichting


Een bolletje in een tuintekening wordt meestal gebruikt als symbool voor een lamp. Een bolletje meer of minder valt in een tuinontwerp vaak niet eens op. En toch is de plaats van een armatuur en/of stroompaal wel belangrijk.


Net als in huis, waar de lampen vaak niet boven de tafel hangen, kan het in de tuin ook misgaan. Bedenk ook dat een tuin door een lamp meestal niet mooier wordt. Of het moet gaan om een bewust gekozen armatuur. Verlichting moet functioneel zijn, het moet uw tuin verlichten daar waar het nodig is en met een dusdanige kracht die niet stoort als u ’s avonds het tuinpad oploopt. Voor de stopcontacten geldt hetzelfde. Zorg ervoor dat ze er wel zijn, maar niet opvallen.


TUINVERLICHTING


Grondspot

LED verlichting

Tuinverlichting op zonne energie

Draadloze tuinverlichting

Er is een tijd geweest dat plantenbakken per definitie van hout of aardewerk moesten zijn. Maar sinds de industrie zich gestort heeft op de tuinmarkt zijn er talloze nieuwe materiaalvarianten bijgekomen.


In de tuinwebshop, plantenbakken van hout, metaal (Cortenstaal en RVS). Polymeerbeton, Lichtgewicht beton en verlichte plantenbakken, (>>> lees meer)

Tuinbemesting


Bemesting verschillen in eigen tuin


Organisch, mineraal of beide? Het belangrijkste verschil tussen deze twee mestsoorten is hun herkomst.


Organische mest bestaat uit dierlijke producten. Alle organische mestsoorten hebben met elkaar gemeen dat ze het bodemleven activeren, de humusvorming bevorderen en zo de vruchtbaarheid van de bodem sterk verbeteren.


De precieze samenstelling van de afzonderlijke voedingsstoffen varieert sterk. Daarom zijn ze niet geschikt voor de gerichte toevoer van speciale elementen. Bovendien is de beschikbaarheid van de voedingsstoffen niet exact te voorzien. Ze hebben echter een groot voordeel. Het zijn uitstekende generalisten. De kans op foutieve bemestingen komt met organische mestsoorten, zoals in de handel gebruikt, nauwelijks voor, zelfs wanneer er wordt afgeweken van de aangegeven dosering.


Minerale mestsoorten worden gewonnen uit levenloze grondstoffen. Hierbij kan de samenstelling van de belangrijkste voedingsstoffen nauwkeurig gestuurd worden. Hiertoe behoren stikstof (N), dat plantencellen opbouwt en laat groeien, fosfor (P), dat de wortelgroei versterkt en de vorming van bloemen en vruchten stimuleert en kalium (K), dat de plantencellen temperatuurbestendig maakt. Daarnaast nog belangrijke spoorelementen. Bij zogenaamde langdurige bemesting worden de voedingsstoffen geleidelijk vrijgegeven. Zo wordt een effect op de korte termijn vermeden en een duurzame verzorging van de planten gegarandeerd. Houdt u zich bij minerale bemesting streng aan de doseringsvoorschriften. Te veel mest is schadelijk voor de bodem, te weinig mest leidt ertoe dat de planten verhongeren.


Inmiddels zijn er ook mestcombinaties met minerale en organische delen verkrijgbaar. Deze organische minerale mestsoorten verenigen de voordelen van bodemverbetering en een gerichte toevoer van voedingsstoffen.


Bemesting tuinplanten (>>> lees meer)

Bemesting gazon (>>> lees meer)

Schaduwdoeken!


De markt van tuincomfort ontwikkelt zich ontzettend snel. Het schaduwdoek bestond 10 jaar geleden nog niet. Net zo min als de kant en klaar haag en de lamp op zonne-energie.


Niet elke uitvinding is een uitkomst maar met de komst van de schaduwvangers van Nesling zijn we hartstikke blij.


De vrolijke kleuren en vormen sieren inmiddels menig tuin en de handzame toepassingen en gebruiksvriendelijkheid dragen bij aan hun populariteit. In Diverse Tuinen hangen de Nesling doeken zonder problemen negen maanden in weer en wind. Nesling heeft een aantal standaardmaten in driehoek en vierkant uitvoering maar ze kunnen ook op maat leveren.


De Coolfit Schaduwdoeken en Coolfit Harmonicadoeken zijn een logisch vervolg op het aanbod van de Dreamsale Schaduwdoeken.


In onze tuinwebshop:


Coolfit Schaduwdoeken

Coolfit Harmonicadoeken

Dreamsail schaduwdoeken

Coolfit rolgordijnen


Behalve de schaduwdoeken van Nesling zijn er ook parasols in onze tuinwebshop te vinden (>>> lees meer)

Copyright Wander van Laar © All Rights Reserved